SHARE

De aproape trei ani are un centru „național” de informare turistică, sub forma unei construcții rotunde care a costat peste 500.000 de lei, ridicată în 2015 din fonduri de la Uniunea Europeană.

Mai devreme am trecut cu câinele pe lângă el și… mă gândeam că, deși se află la o aruncătură de pliante de promovare de locul unde stau, n-am intrat vreodată acolo (shame on me), dar nici n-am văzut vreun turist trecându-i pragul.

M-am uitat apoi peste știrile vechi care lăudau, cum altfel, proiectul „ambițios” – de la nașterea lui la inaugurare (n-a mai scris nimeni de el după aia – de rușine probabil) și am citit că avea și scopul de a crea locuri de muncă.

Cred că a adus ceva joburi. Totuși, cum o fi să lucrezi în liniștea aia, aproape niciodată „tulburată” de vreun turist rătăcit, intrat să întrebe unde e Castelul Corvinilor, pentru că n-a văzut indicatoarele din împrejurimi? Sau de câte vreun localnic care crede că e brutărie…

Astfel de centre turistice, altele ridicate prin Vorța, Balșa și Buceș, Boz (ce v-au trebuit?), au fost ușor de construit, iar primarii s-au putut lăuda că au bifat proiecte pe fonduri UE – că „au atras fonduri”. Bineînțeles că puteau accesa finanțări pentru orice fel de investiții utile pentru comunitate le-ar fi trecut prin minte, dar au ales să umple județul cu centre „naționale” turistice… Și astfel de locuri continuă să tot apară… 🤔🤨

Related Posts: