SHARE

Sunt orașe în județul ăsta în care în 2018 nu s-a asfaltat măcar o stradă de la un capăt la altul, în schimb primăriile au cheltuit sute de mii de lei din bugetul local pe șiruri de petreceri: 1 martie, 1 Mai, 1 iunie, Zilele Orașului, festivalurile inventate ale orașului, zilele educatorului, zilele vârstnicilor, ziua eroilor, 1 Decembrie, 6 Decembrie, revelionul pensionarilor, Anul Nou… Plus diverse cadouri achitate de primării din banii localnicilor.
S-au mai bucurat și oamenii de ele și poate era ok dacă în afara petrecerilor „tradiționale” primăriile făceau și lucruri cu adevărat trainice pentru comunitate. Cei mai mulți politicieni s-au rezumat să bifeze party-urile ca realizări administrative, să se folosească de ele în campanii mascate de PR, plătite din taxe și impozite locale, că doar nu din banii partidelor sau ai lor.
Așadar sunt orașe care nu au progresat deloc, unde nu s-a schimbat nimic, orașe care n-au ieșit din anii ‘80, sunt administrații care doar „s-au întărit” cu membri de partid și simpatizanți angajați la stat pe criteriul loialității (cât de spațioase mai pot fi birourile acestor clădiri publice, se calcă lumea în picioare în ele, când societățile private nu găsesc forță de lucru).
Ăsta poate fi un bilanț al activității celor mai multe dintre primăriile noastre: petreceri și dacă mai pică ceva, doamne ajută. Sunt și excepții, evident.

Related Posts: