SHARE

Au trecut 29 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, când regimul Ceaușescu a fost decapitat cu prețul morții a peste 1.000 de oameni și rănirea a peste 3.000. Azi în câteva orașe din au fost comemorați eroii și martirii Revoluției.

În Hunedoara au fost depuse coroane de flori la monumentul Eroilor și a avut loc o slujbă de comemorare. Un fost revoluționar a ținut un discurs comunistoid, plin de ură la adresa intelectualilor (că nu ei au făcut revoluția) și a ălora „cu drogurile”, dar omul a uitat măcar să amintească de morții Hunedoarei.
Erau din alt film… de ce să mai zicem două vorbe despre ei, când ne putem lăuda mulțimii cu „eroismul” nostru, din zilele când cărțile au fost făcute. Sunt o mulțime de asociații de revoluționari și de falși revoluționari și mă întreb oare în Hunedoara câte dintre ele s-au zbătut, nu pentru privilegii, ci pentru a se afla cine au fost criminalii tinerilor morți la Revoluție. Păcat de suferința familiilor celor uciși și de adevărații luptători anti-comuniști, poate pe unii nu îi vom afla niciodată.

Related Posts: