SHARE

O jurnalistă din Deva a fost îmbrâncită și dată afară din biroul administratorului public al județului , chiar de acesta, fără vreun motiv concret, ci probabil doar ca „smardoiul” Costel Avram să își arate mușchii (vorba vine…) în fața ei.

Natalia Bumbac venise să îi pună câteva întrebări, după ce vorbise cu el la telefon. Nici măcar nu erau întrebări tendențioase, dimpotrivă… era un subiect pozitiv despre Sarmizegetusa Regia, cu care, ce-i drept, politicianul nu poate avea nicio legătură oricâte plimbări ar face prin zonă.

Vineri, Costel Avram a primit-o în birou, dar la scurt timp, după o înjurătură neaoșă aruncată în aer, s-a repezit asupra ei și a împins-o pe ușă. Nici măcar nu și-a cerut scuze pentru golănie și, mai mult, întrebat de colega ei, Livia Botici, de ce a recurs la forță, fostul rugbist a dat vina tot pe jurnalistă: „A venit la mine ca un rachet din ăla din Moldova. Nu poţi să vii ca un rachet. Eu nu cred că e normal, e o funcţie publică. Nu foloseam expresii fără perdea cu un ziarist. I-am spus că – ce faceţi mă, voi sunteţi cu USR? – dar nu în sensul acesta”, a spus Costel Avram. Comparația nefericită făcută de Costel Avram, aluzie la țara de origine a Nataliei Bumbac, nu face decât să adauge gestului mârlănesc o doză de mojicie. Niște scuze mai salvau situația penibilă, dar Costel Avram s-a simțit prea comod în fotoliul de administrator public al județului, încât să aibă puseuri de regrete.

Natalia Bumbac se numără printre jurnaliștii onești din județul Hunedoara. Nu a știut însă cu cine are de a face și nu și-a imaginat că poate fi agresată chiar în biroul unui șef din administrația județului, o încăpere despre care putem doar bănui că este ticsită de diverse microfoane și că astfel de lucruri nu ar putea rămâne ascunse. Nu și-a explicat nici motivul pentru care Costel Avram a reacționat așa. Noi îl putem doar bănui, deocamdată. Și nu este faptul că publicația la care lucrează a dezvăluit în ultimele zile salariile șefilor din Consiliul Județean Hunedoara, menționând că Avram are „decât” în jur de 19.000 de lei salariul de bază. Pot fi alte motive, mai grave, știute pe surse, sau poate fi doar o ieșire obișnuită a vulcanicului Costel.

În orice caz, gestul violent îl descalifică pe Costel Avram ca politician. Ne arată un personaj care nu își poate ascunde lipsa de curaj, căci nu e nimic curajos în a te reprezi asupra unei femei fără apărare, e mai degrabă un impuls de căcănar. Dar „smardoiul de la CJ”, plătit regește, care de altfel ține foarte mult la imaginea pe care încearcă de câțiva ani să și-o croiască pe bani grei în , nu e străin de astfel de reacții. Se fâstâcește în fața întrebărilor care nu îi convin și refuză să stea de vorbă cu jurnaliștii care îi pun întrebări incomode sau care îl ironizează pe Facebook.

Nu e nimic onorant în a refuza să îți ceri scuze unei femei față de care ai greșit, chiar dacă te cheamă Costel Avram.

Related Posts: