SHARE

Trafic restricţionat în judeţul , pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Poliţiştii au tras tirurile şi camioanele pe drapta, din cauza condiţiilor dificile de trafic rutier.
Având în vedere avertizarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie – cod portocaliu pentru judeţele din sudul ţării, începând din data de 12.02.2012, ora 15.00, s-a instituit o restricţie de circulaţie pentru autovehiculele cu masă totală mai mare de 7,5 tone pe următoarele tronsoane de naţionale de pe teritoriul judeţului Hunedoara:
66 – Simeria – limita cu judeţul Gorj;
– DN 7 – Deva – limita cu judeţul Alba. (excepţie fac doar autovehiculele care nu au ca destinaţie judeţele afectate de codul portocaliu)

[nggallery id=13]Restricţionarea acestor drumuri are drept scop asigurarea siguranţei participanţilor la trafic astfel, utilajele de deszăpezire vor putea interveni pentru redeschiderea drumurilor de îndată ce condiţiile meteorologice o vor permite. Conductorilor de autovehicule cu masă totală mai mare de 7,5 tone li s-au asigurat locuri de parcare în zone de siguranţă, unde pot primi alimente, apă, cald şi asistenţă medicală în caz de necesitate, pe durata şederii temporare.
Pentru a evita eventualele accidente, conducătorii auto trebuie să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să-şi pregătească autovehiculul pentru drum (pături, haine groase, plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip, etc.).

Sursa: IPJ Hunedoara

Related Posts: