SHARE

, polițiști, polițiști locali, câini polițiști pe strada Batiz, din . De partea cealaltă, oameni stresați pentru că „plătesc” pentru isprăvile unora. O situație ieșită din comun, despre care o să scriu. Din fericire, am scăpat neamendat, deși aveam adeverința, legitimația, masca și actele de identitate la mine.

Iată povestea, pe scurt:

Am plecat azi din O.M. în Micro 6, pentru a vedea ce se mai întâmplă pe celebra Stradă Batiz, unde știam că mișună Poliția, Jandarmeria și Poliția Locală, după ce câțiva „oameni de bine” și-au făcut de cap și au pus-o de-o revoltă, iar din cauza lor cartierul e la izolare severă.

Am completat declarația pe propria răspundere, mi-am luat masca, o legitimație de , actele de identitate, bănuind că o să întâlnesc „echipaje”. Am luat și câinele cu mine, că Micro 6 e la câteva străzi, dar l-am bifat și pe el pe declarația pe propria răspundere.

Cum am ajuns acolo, un jandarm mi-a cerut să îi prezint actele. I-am arătat declarația pe proprie răspundere, cartea de identitate, legitimația de serviciu.

Mi-a zis că mă poate amenda pentru că nu am adeverința eliberată de angajator. În Ordonanța 3 scrie că în astfel de cazuri trebuia să am, citez: „angajații prezintă legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator”. Deci, fie legitimație, fie adeverința de la angajator. Cum ar veni, ori una ori alta. Eu aveam „una”. Dar atunci m-am gândit că jandarmul are dreptate și m-am mulțumit că am scăpat de amendă.

Au trecut 10 minute și, pe aceeași stradă, un echipaj de Poliție mi-a cerut să prezint actele. Le-am prezentat, totul a fost ok, doar că aveam câinele cu mine. Deci trebuia să am declarații pe proprie răspundere pentru ambele. Plimbarea cu Ozi era bifată pe declarație și, oricum, mai devreme îl scosesem în cartier și am completat o declarație și pentru el.

Până să mă caut în buzunare după a doua declarație care îl viza pe Ozi în special, „la locul faptei” au venit un echipaj de Poliție Locală și unul de Jandarmi. Un jandarm (altul decât primul care mă legitimase) mi-a cerut adeverința eliberată de angajator. I-am zis că nu cred că e necesară din moment ce am legitimația de serviciu. Eu așa știam că e ok. În fine… omul mi-a arătat ceva subliniat în Ordonanța 3 și mi-a dat impresia că are dreptate, deși nu prea mai eram atent la ce citește.

Între timp, mai se ivise o problemă… Jandarmul, un polițist sau un polițist local, nu mai știu cine, m-a întrebat (dacă am bifat în declarație că plimb câinele) de ce nu l-am plimbat pe Ozi în apropiere de blocul meu. Și de ce l-am luat cu mine în documentare. Cum ar veni… ori serviciul ori câinele. Le-am spus că îl mai iau cu mine pe teren și că „apropierea” poate fi un termen relativ. Până la urmă, oamenii m-au lăsat în pace, dar mi-au spus că pot primi o sancțiune de 2.000 de lei. Le-am spus să îmi dea amenda și o să o contest în instanță, chiar voiam să plec de acolo…

Ajuns acasă, am mai verificat Ordonanța 3 o dată. Scrie clar: „Pentru verificarea motivului deplasării: angajații prezintă legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator”. Cam asta a fost tot… și toate dialogurile s-au petrecut într-un mod civilizat. Doar că acum cred că jandarmii nu au avut dreptate.

Iată și articolul, in link, în caz că se îndoia cineva că am mers în interes de serviciu:

Revolta din Hunedoara a băgat un cartier în izolare

 

Câteva imagini de pe Strada Batiz sunt aici:

Related Posts: