SHARE

Cu o mulțime de comori istorice, cu o industrie solidă și cu o infrastructură bună în trecut, cu o rețea hidrografică excelentă, cu întinderea uriașă de păduri, cu o poziție aproape ideală în vestul țării, cu resurse naturale, cu forță de lucru, cu parcuri naționale și cu ce mai vreți…

trebuia să fie (să rămână) după aceste trei decenii de democrație un județ de top al țării. Din păcate, hunedorenii și-au ales un greșit. Și-au ales lideri dezastruoși, acum putrezi de bogați și influenți pe aici (nebăgați în seamă niciunde altundeva), care n-au dat doi bani pe ei și i-au dus din rău în mai rău. Oamenii s-au lăsat cumpărați de partide cu găleți, tricouri, șepcuțe, mici, bere, petreceri câmpenești, unii cu bani și funcții prin instituții publice.

Bineînțeles, unora le-a convenit. Foști lipitori de afișe și agitatori, oamenii fără niciun fel de pregătire, folosiți o vreme pe post de slugi ale politicienilor (altceva ce să facă?), au acum joburi bune la stat și funcții de conducere nemeritate. Când or avansa în ierarhia partidelor, alții mai proști ca ei le vor lua locurile lăsate libere. Iar noi o să citim, în bună parte a presei locale, despre cât de minunați sunt, ce planuri (mincinoase) au și cum vor mai salva Hunedoara. Ar trebui ca noi să ne salvăm de ei.

Related Posts: