SHARE

Norii negri au acoperit, marți seara, Munții Orăștiei, iar în câteva zeci de minute, cât a durat ploaia torențială, apele râurilor s-au umflat și, în mai multe locuri, au ieșit din mătci, pe terenurile din împrejurimi. Au fost inundații în satele din vecinătatea orașelor Călan, Hațeg și Orăștie.

Numeroase străzi și gospodării ale localnicilor de pe Valea Luncanilor, Romosului și Streiului s-au transformat în lacuri tulburi, pline cu aluviuni și nămol, iar mai multe sectoare de drumuri au devenit impracticabile. La Chitid, oamenii au privit îngrijorați de pe poduri cum apele Luncaniului se ridică până la nivelul de sus al gabioanelor, alimentate de pâraiele și canalele de apă care se revarsă în el. Terenul de sport și ulițele au ajuns sub ape, împreună cu mai multe curți și beciuri.

Șuvoaiele au săpat adânc în structura de rezistență a Drumului Județean 668 A pe care turiștii ajung la Cetatea dacică Piatra Roșie și la Peștera Cioclovina. La 12 kilometri de Călan, în Luncani Vale, un sector al DJ 668 A s-a rupt din cauza torenților, împreună cu câteva podețe.

Continuarea pe adevarul.ro.

Related Posts: