SHARE

De trei decenii suntem mințiți sistematic că „o vom duce bine”, că politicienii ne vor construi o lume mai bună.

Unul n-ar fi zis adevărul:

<

„Bă, puțin îmi pasă de voi, nu contați pentru mine în afară de votul ăla, fi-v-ar democrația care vi l-a dat, doar puneți ștampila pe mine și pa!, să nu vă mai văd până la următoarele alegeri. Dacă vreți să vă alegeți și voi cu ceva, luați de aici niște făină, găleți, măști și ce-o mai fi prin cămara partidului – că altceva nu mai vedeți de la mine. M-ați înnebunit că vreți voi investiții, locuri de muncă și rahaturi de proiecte. Mă faceți să vă tot prostesc în fiecare zi pe față, de mă dor maxilarele de la atâtea minciuni.

Luați, bă, pomenile alea și lăsați-mă cu ideile și nemulțumirile voastre, că n-am timp de voi.

Eu vreau doar să mă căpătuiesc, să fiu cineva, să-mi îmbogățesc familia și tovarășii de combinații din partid – din care o fi, doar nu e vreo diferență între ele – oricum le mai schimbăm și noi în funcție de interes. Așadar, votați aici la băiatu și luați-vă gândul că o să fac ceva pentru voi.

Trebuie să trag tare să pun de-o parte, că mandatele nu-s pe viață, și mai trebuie să le găsesc și amărâților ălora care se strofoacă acum pentru mine, dar care nu știu să facă nimic, vreun job la stat (degeaba), să paraziteze și ei ceva. N-o să-i țin flămânzi, că încep să schiaune la mine ca potăile. Credeți că degeaba au lipit afișe, mi-au adus țigări și băutură și mi-au dat share-uri și like-uri pe Facebook?

Apoi trebuie să am și eu un cuvânt de spus la împărțirea funcțiilor râvnite de partid, alea mai selecte, pentru ticăloșii care mi-au ținut spatele și m-au sponsorizat în campania asta. Iar în timpul liber, mai vreau și eu să mă delectez la câte-o casă de vacanță sau printr-un loc de fițe, pe banii voștri, bineînțeles. Și să mă laude zi de zi lăutarii de prin presa din județul și să mă invite la emisiuni să mă mai vadă lumea – să nu spună că nu mai știe nimic de mine, după ce m-am văzut cu sacii în căruță”.

Cam ăștia sunt politicienii în realitate. Dacă vor să folosească discursul ăsta în campanii, e ok. Măcar ar părea mai sinceri. Așadar, or fi și excepții, dar, în general, cei care ne cer votul nu merită efortul să ne pierdem timpul și energiile cu ei. Sunt atâtea lucruri mult mai importante de făcut în viață, decât să ne uităm în gura lor. 🤗😱😕

Related Posts: