SHARE
  • S-au încheiat alegerile locale din , cu rezultate ușor de anticipat la cele mai multe primării.

 

Întâi, felicitări jurnaliștilor din județul Hunedoara care nu s-au băgat în mocirla campaniei electorale, care nu și-au pus pe Facebook bandă cu candidații pe care îi adoră și îi susțin „dezinteresat”, care nu ne-au aburit cu sondaje inventate, care nu au făcut știri la comandă, care nu au făcut trocuri cu politicienii și nu ne-au certat spunându-ne cu cine să votăm. Așadar felicitări Monalise, Natalia, Laura și altor jurnaliști hunedoreni – cred că putem găsi în aproape fiecare redacție astfel de oameni. Cei care au lăsat jurnalismul pentru propagandă – treaba lor.

Rezultate logice au fost, în primul rând, în Hunedoara și Deva. În Hunedoara, actualul primar, Dan Bobouțanu, a fost favorit de la început, dar ceilalți politicieni i-au dat câteva brațe de ajutor făcându-și singuri anticampanie. Acum vreo două luni, șefii PNL Hunedoara l-au retras subit din competiție pe Lucian Gherman, principalul contracandidat al primarului, și tot de atunci televiziunea PNL, după trei-patru ani de campanie continuă anti-Bobouțanu, nu a mai făcut nicio știre sau emisiune despre el. A obosit și ea subit. Camelia Zăvoian (USR) nu a deranjat pe nimeni, abia dacă s-a văzut. Au mințit unii de la PNL că o susțin în alianța Dreptei. Fostul polițist Claudiu Ionescu (POL) și-a făcut o campanie agresivă, care nu cred că l-a ajutat. Sunt cu două tăișuri acțiunile astea. Trezești simpatii și antipatii. Viorel Arion, locul 2, s-a luptat până în ultima zi pentru voturi, dar cred că trebuia să aibă grijă cu cine defilează. Pensionarii nu prea îi agreează pe bombardierii din Micro 5 – 7.

În Deva, toate tunurile au fost puse pe Florin Oancea (și pe Paula Corbu) cred că știau oamenii că nu prea au multe șanse în fața lui, dar unii au vrut să-i mai rupă din voturi. Numai 13 au candidat în Deva… nu sunt atâtea voturi să ajungă pentru toți.

Related Posts: