SHARE
A trecut o lună de la alegerile locale. O lună pierdută, bineînțeles, dacă întreabă cineva ce au făcut „aleșii” pentru comunitate. O lună în care nou veniții la butoane abia dacă și-au preluat mandatele. De fapt, întreg anul 2020 l-am putea trece la pierderi din partea politicienilor și a acoliților lor plimbați de stăpânii din partide prin tot felul de funcții, în care nu au fost decât inutuli. Bine că și-au luat salariile la timp. În rest… în luna ianuarie – au fost în concediu. În februarie – abia s-au dezmeticit după petreceri și concediu. În martie – se știe că nu se muncește în jurul sfintelor zile ale femeii și mamei. Mai bine dau flori și mărțișoare.
Apoi a picat pandemia și s-au dus acasă pentru următoarele luni. A venit vara, au venit concediile legale, iar vântul a continuat să bată prin instituțiile publice. Vântul și Covidul. Când ne-am fi imaginat că se apucă privilegiații ăștia de muncă, de proiecte sau ce or mai avea de făcut pentru popor, a început campania electorală pentru alegerile locale. August și septembrie au fost compromise. Unii nici nu au mai dat pe la birouri: și-au luat liber, iar singura grijă le-a rămas să nu uite ziua de salariu. A trecut și luna de la și bineînțeles că nu s-a întâmplat nimic.
Credeți că de acum va munci vreunul de pe la conducerea instituțiilor publice unde abia au aterizat? Își suflecă mâinile și se apucă de treabă? Păi politicienii care acum au pus fundul pe fotolii și mâna pe ciolan abia mai au timp luna asta să împartă funcțiile rămase neocupate și să își fixeze salariile. Deja a început o altă campanie electorală și or să se plimbe toți pe la popor să dea măști și să se laude. Așadar, luna noiembrie e și ea compromisă. De decembrie nici nu mai e nevoie să ne dăm cu părerea. Au loc alegerile parlamentare, urmate de odihna „bine-meritată” de la final de an.
În timpul ăsta, oare câți dintre cei care trăiesc din vrăjeala și combinațiile din politică și-au putut proba competențele? Să fii semianalfabet, lichea sau cum vrei tu, dar să te zvârle partidul pe care îl slujești într-o funcție bine plătită în 2020 e afacerea vieții. Nu ai de dat socoteală nimănui cel puțin 12 luni de salarii: păi… au fost sărbătorile, a fost Covidul, a fost vacanța de vară, au venit alegerile locale, a mai venit o tură de alegeri și iar sărbătorile.
Bineînțeles, același lucru nu se poate aplica peste tot.
Păi cum să se scuze vreun muncitor pe bandă sau în vreo firmă privată care abia mai respiră de taxe că au fost alegeri, vară, iarnă, sărbători, Covid? Așa ceva nu există.
În concluzie, lăsați deoparte toate speranțele în politicieni, aleși, aspiranți, candidați etc. 😱🙏👀

Related Posts: