SHARE

Trei ani s-au împlinit de când niciun tren de călători nu a mai circulat pe ruta – Simeria și de când gara Hunedoarei a rămas sub lacăt. În stația CFR timpul pare să fi stat în loc… Se degradează însă, pe nesimțite, locul care forfotea de călători și navetiști în deceniile trecute…


ara construită în anii ´50 a rămas o „relicvă” a primilor decenii de comunism, interesantă mai degrabă pentru amatorii de fotografii decât pentru foştii navetişti care în trecut se înghesuiau pe peron şi în sălile sale, în aşteptarea trenurilor cu care mergeau la locurile de muncă din sau călătoreau, fără oprire, spre staţiile de pe ruta Hunedoara – Iaşi.

În ultimii ani, multe dintre clădirile CFR de pe marginea căii ferate au fost dezafectate, distruse sau demolate. Au dispărut şi liniile ferate secundare, iar linia ferată pe care circulau trenurile personale s-a acoperit, treptat, de buruieni şi s-a înconjurat de tufişuri, începând de la câteva zeci de metri de gară. Unii dintre localnicii care în anii trecuţi reclamau desfiinţarea rutei Hunedoara – Simeria şi-au pierdut speranţa că în viitorul apropiat vreun tren va mai porni din municipiu.

Related Posts: