SHARE
…nu pentru vreo documentare sau pentru vreun subiect alert, doamne ferește – ce să facă ei în lume (outdoor, cum ar veni)?! (sunt destule comunicate de pe net pentru a le zvârli pe site-uri…, dacă nu ar fi comunicatele, nu ar funcționa nici ei)… ci pentru a bea o cafea / o bere, în cinstea ”libertății presei”. Cică ar fi o dată pe an. 😄Gest de revoltă, evident (s-a părăsit „plantonul”), dar vor fi iertați de șefi că doar se întâmplă rar.
Altfel, ”punem” citate savante despre libertatea presei, când mulți jurnaliști nu mai sunt în stare să facă doi pași în afara redacției, nici măcar dacă Deva e inundată până la genunchi sau dacă în (oraș în județul cu același nume, n-ați fost voi aici, dar nu vă bateți capul, e departe) s-ar prăbuși vreun avion. Lasă că le dă ISU poze, ce să se mai obosească ei… Ori găsesc imagini de arhivă, ori le ciordesc de pe Facebook.
Cu ocazia asta, evident, ar merita sărbătoriți și purtătorii de cuvânt ai instituțiilor, care (așa cum se pricep, în limbajul de lemn al instituțiilor și cu poze și clipuri nepretențioase) fac trei sferturi din munca multor jurnaliști, dacă nu, chiar pe toată uneori. Așadar, dacă tot ieșiți din birouri, dați-le și lor o bere.
PS: Jurnaliștii buni din județ (sunt și asemenea specimene – bineînțeles) nu au legătură cu textul ăsta

 

<

Related Posts: