SHARE

Ne-am obișnuit, cred, cu abundența de fotografii cu politicienii și cu celelalte oficialități din întreg județul aflate „în mijlocul elevilor” în prima zi de școală. Aș fi preferat mai multe fotografii cu școlile și grădinițele care arată boboc.

Discursurile pe care autoritățile le-au livrat azi elevilor (mai degrabă hunedorenilor – pentru că nu i-au țintit numai pe elevi, mai votează și alții) au fost despre sprijin, succese și emoții… Sincere sau nu – ce mai contează? Sunt oricum greu de receptat într-o atmosferă de agitație generală.

Utile, cine știe?

Cred că mai util ar fi ca în școlile și mai ales liceele Hunedoarei, din când în când să fie invitat la ore câte un medic, sportiv sau nutriționist, oameni capabili să le explice elevilor de ce nu ar trebui să se îndoape toată ziua cu energizante sau cu țigări – cum „e la modă” și puteți vedea asta zilnic în preajma liceelor.

Vedem copiii care „își potolesc stressul” sau se „energizează” fumând sau trăgând de câte un Hell, Monster sau de ce alte băuturi sintetice care îmbolnăvesc și omoară încet s-au mai inventat. Poate unii dintre ei ar putea fi salvați prin educație.

Foto: Primăria Hunedoara

Related Posts: