SHARE

Tare multă ipocrizie revarsă în jurul ei sărbătoarea de la Țebea, un loc de întâlnire al „tălpii țării” cu așa-zisele „elite politice”.

Îi mai auzi pe politicieni și pe alții care par să aibă o afinitate pentru ei că, vezi Doamne,„gloata nebună” nu s-a manifestat corespunzător. Cică s-a huiduit prin aerul solemn și parfumat de coroane de plastic care învăluia mormântul crăișorului.

<

Nu știu pe ce lume trăiesc unii, dar ce vreți să facă oamenii? Să aplaude? Unii dintre cei care huiduie, evident, au probleme de educație. Puteau să fie mai civilizați – dar cine au fost cei care, alături de ei, au pus umărul la degradarea lor? Pe lângă lipsurile din educație, mulți se zbat și în sărăcie. Am fost prin multe locuri în județul ăsta și arată groaznic, după ani în șir de declin în care au fost lăsate împreună cu cei care trăiesc acolo.

https://youtu.be/VwfwOX7IsDY

Acum măcar lăsați-i să huiduie și să cânte ce vor. Nu vă mai ofensați de comportamentul lor. Oricum sunt mai umiliți decât voi. La Țebea, „gloata” a fost ținută după gard cu jandarmi din metru în metru.

Cimitirul a fost transformat într-un separeu în aer liber, în timpul ceremoniei dedicată lui Iancu, în afara căruia, evident, nu aveau ce căuta oamenii până nu își faceau damblaua politicienii.

„Gloata” să stea cât mai departe, să nu le audă ăia huiduielile să nu se contamineze de la sărăcia băbuțelor patrioate, curioase ori aflate în treabă prin zonă. Am trecut pe acolo, m-a tras unul de braț: „Nu-i voie!”. Zic: „De ce?”. Spune: „Ce, ești deputat?”. Zic: „dar acolo sunt numai deputați?” Zice: „Nu știu, nu comentăm ordinele”. Fără cravată, fără cocardă tricoloră, fără coroană, ce să îi mai zic…

Altfel, dacă vreți mai multă liniște la Țebea, solemnitate adevărată nu fanfaronada trupelor de partid bine îmbrăcate – toți cu funcții pe la stat, majoritatea luate pe pile – nu mai aduceți politicieni la Țebea.

Să își facă poze în zile obișnuite, să pună câte coroane vor, să evoce pe cine-o vrea. Bineînțeles, nu se va întâmpla asta, pentru că ei vin acolo să „câștige inimile” românilor, de care cică își aduc aminte în zilele de sărbătoare și nedei, și pe care îi omenesc la Țebea, cu virșli și făsui, prin corturi sleioase.

Foto: în poză se vede o băbuță extrem de periculoasă pentru solemnitatea de la Țebea. O fi încercat să rupă gardul și să atenteze la politicieni?

Related Posts: