SHARE

Intervenţie a pompierilor şi paramedicilor , în satele hunedorene din Munţii Apuseni, izolate din cauza nămeţilor. [nggallery id=19]
ŞTIREA ISU HUNEDOARA:

Un grup, format din pompieri militari si un paramedic, a pornit spre satul Deleni cu un automobil cu tracţiune integrală, de la sediul inspectoratului. Pe lângă mijoacele de intervenţie pompierii au dus cu ei şi alimente achiziţionate din fonduri proprii. La un moment dat, drumul a devenit impracticabil pentru autovehicul, ultimii 4 kilometri, până în sat, pompierii i-au parcurs pe jos, în aproximativ 4 ore, înaintând cu greu prin zăpadă, care pe alocuri ajungea la aproape un metru.

Ajunşi în satele Prihodişte şi Deleni, pompierii au distribuit alimentele localnicilor, care nu mai aveau rezerve de hrana şi apoi au demarat acţiunile de îndepărtare a zăpezii de pe acoperişurile care riscau să cedeze sub greutatea acesteia. În plus, pompierii au verificat starea de sănătate a mai multor localnici şi au degajat zăpada care bloca intrarea în şi curţi.

Intervenţia a fost una de lungă durată, pompierii fiind implicaţi în acţiunile în teren peste 10 ore. Drumul de întoarcere, totalizănd 4 kilometri, până la autoturismul de serviciu, pompierii l-au parcurs tot pe jos. SURSA : ISU Hunedoara.

VEZI ŞI: Zăpada care ne îngroapă în direct

VIDEO: Lacul Cinciş a îngheţat la suprafaţă. Un om s-a jucat cu hazardul şi i-a încercat rezistenţa

O iarnă adevărată stăpâneşte oraşul

IMAGINI: Cronica absurdului din satele înzăpezite ale sinistraţilor

 

Related Posts: