SHARE

Mai mulţi hunedoreni au fost reţinuţi în urma unor descinderi ale DIICOT, fiind acuzaţi de spălare de bani. Pagubele produse de aceştia sunt estimate, potrivit anchetatorilor, la milioane de euro. Numele învinuiţilor sunt foarte cunoscute:  Nicolae Hudema (Deva), Ioan Gabriel Tomuţă, Constantin Sîrbu Daniel, , Vasile Chiru, Cornelius Silvan Toma, , Marius Barticel, Bogdan Ştefan Ghide şi Gheorghe Uscatu.Unii sunt îmbogăţiţi peste noapte din afacerile cu fier vechi. În acelaşi context, sunt şi persoane care, surprinzător pentru mine, nu se regăsesc deocamdată în lista reţinuţilor.

Ştirea pe larg, mai jos:
Un fost comisar de la Garda Financiară din Hunedoara, fostul, dar şi actualul finanţator al echipei de fotbal  din Hunedoara, au fost ridicaţi de poliţişti, duminică, împreună cu alte 7 persoane în urma unor percheziţii organizate de DIICOT Mehedinţi, toate cele 10 persoane fiind duse la audieri, potrivit Gazeta de dimineata, din .

Anchetatorii au declarat că au efectuat, duminică dimineaţa, 9 percheziţii domiciliare şi în judeţul Hunedoara, 8 în municipiul Hunedoara şi una în Deva. În urma descinderilor şi percheziţiilor au fost reţinute, în baza unor mandate de aducere 10 hunedoreni, o parte dintre ei fiind cercetaţi şi în dosarul Hidra. Gruparea infracţională din care sunt supectaţi că fac parte şi hunedorenii a provocat un prejudiciu de 20 milioane de euro.

Trei dintre persoanele ridicate în acest dosar de reprezentanţii DIICOT au avut legături şi cu mafia fierului vechi instrumentată în dosarul Hidra. Este vorba despre Petrică Toma, Silvan Toma şi Barticel Marius.

Silvan Toma este actualul finanţator al echipei de fotbal din Hunedoara, echipă care acum se numeşte FC Hunedoara (fosta Corvinul), iar Petrică Toma este un fost comisar de la Garda Financiară din judeţul Hunedoara

Hunedorenii ridicaţi de DIICOT sunt suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, aceştia având mai multe societăţi prin intermediul cărora s-au defsăşurat tranzacţii ilegale.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, liderii grupării,  Mihai Gheorghe şi  Mihai Ion au identificat un numar de 50 de societăţi comerciale, având cifre semnificative de afaceri şi în înţelegere cu administratorii acestora, în schimbul unui comision de 10%,  au emis facturi fiscale  pentru operaţiuni comerciale fictive, de livrare mărfuri sau prestare servicii, în scopul diminuării taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat.

“Membrii grupării au înfiinţat în acest scop 5 societăţi comerciale, tip “fantomă“, cu sediul în localitatea Strehaia, acestea acumulând debite  substanţiale către bugetul de stat, constând în TVA şi impozit pe profit, datorat  urmare a activitatii infracţionale. Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operaţiuni erau  achitate în conturile  societăţilor comerciale controlate de către învinuiţi, deschise la diverse unităţi bancare, de unde erau ridicate imediat  în numerar şi împărţite între membrii grupării”, se arată în comunicatul DIICOT.

SURSA: Gazetadedimineata.ro

Kombinat. IMAGINI. Amintiri. Dezastru. Neputinţă. Viitor?

Related Posts: