SHARE

Ziua de duminică a avut în prim plan un eveniment înfiorător. Două femei, mamă şi fiică, din judeţul , au fost ucise pe loc cu lovituri de topor, chiar de către soţul celei din urmă.Ucigaşul, de numai 24 de ani, a lăsat în urmă doi mici, care asistaseră neputincioşi la dezlănţuirea nebuniei sale.
Asasinatul pare desprins dintr-un roman de Dostoievski, Crimă şi pedeapsă, în care tot două femei sunt victimele toporului unui ucigaş. Dar spre deosebire de Raskolnikov, în cazul criminalului din Blăjeni, adus azi la , nu am văzut remuşcarea.
Probabil nicio pedeapsă nu îi va face tânărului iertate vreodată cele două crime din ziua de duminică. Pe de altă parte, astfel de evenimente te fac să te gândeşti la cât de neaşteptată e viaţa, la ce feste poate juca soarta, furia şi nebunia: în câteva ore, omul care şi-ar fi dorit să îşi crească fiii liniştit, alături de soţia pe care poate o iubea, a ajuns să poarte vina a două crime îngrozitoare, să piardă tot de la copii la libertate, fără a mai avea vreo speranţă legată de viaţa lui.

Related Posts: