SHARE

Campania electorală pentru alegerile locale din judeţul a ajuns la final şi pot spune că, spre mulţumirea mea, nu m-am implicat aproape deloc în ea.

Îmi tot vine în minte vorba: “noi nu suntem nici de stânga, nici de dreapta, suntem inteligenţi!”. Ar fi fost bună ca slogan sau măcar pentru a mai domoli din înverşunarea cu care atât candidaţii şi susţinătorii lor, cât şi o parte a presei locale au tratat această campanie politică, pe parcursul ultimelor săptămâni. Am avut impresia că s-au cheltuit prea multe resurse pentru a promova sau a desfiinţa pe cei care râvnesc la funcţiile de primar, consilier, preşedinte de Consiliu Judeţean.

provincial

Şi totuşi, să fi fost o bătălie cruntă pe care eu am ratat-o, ca unul care aşteaptă să vadă doar rezultatul final, fără să se lase prins în”vraja jocului”? Nu cred… a fost prea lipsită de farmec, prea murdară pentru mine. Deşi cred că dacă “băieţii” se străduiau mai tare putea fi de-a dreptul scabroasă. Au fost şi excepţii, bineînţeles, şi aici mă refer la cei care au ales să fie civilizaţi, de la început până la sfârşit. Bravos!

Iar astă-seară, la vremea asaltului final al candidaţilor la TV, când eu credeam că o să văd cuţitele pe masă, lupte corp la corp sau măcar dezvăluirile de K.O. demne de vreun premiu în jurnalism, a trebuit să mă resemnez. În cele câteva minute în care m-am uitat pe posturile locale de televiziune, pe la 8 – 9 , nu am văzut decât nişte oameni vorbind liniştitiţi în faţa unor moderatori aproape epuizaţi de atâtea ore de direct. A fost , până la urmă, nici nu aveam nevoie de altceva. Despre rezultatele alegerilor… pe luni.

Related Posts: