SHARE

a ajuns un municipiu cu locuitori se simt tot mai vulnerabili în faţa infractorilor. Urmele lăsate de hoţi sunt vizibile la orice pas, fie că e vorba de capacele de furate pentru a fi duse la centrele de colectare a fierului vechi, fie că e vorba de geamurile portierelor de maşini, sparte în miez de noapte pentru ca autorii infracţiunilor să se aleagă cu CD-playere şi gps-uri.Într-o singură noapte, de pe mai multe străzi din cartierul Micro 5 au dispărut aproape toate capacele de , atât cele de pe trotuar, cât şi cele de pe carosabil. CONTINUAREA AICI!

Da, îi urăsc pe “nenorociţii” care fură capace de canal, pentru că ne pun în pericol. Poliţia pare să îi iubească, pentru că nu prea îi deranjează. Mie, să fiu poliţist, mi s-ar părea suspect să văd, la orele trei-patru dimineaţa, ieşită pe străzi, o căruţă plină de ţigani. I-aş opri măcar şi i-aş legitima. Nu e greu deloc. Atâta doar că poliţiştii din Hunedoara “nu se complică”. Dacă faci o sesizare în miez de noapte, ca un bun cetăţean, cum a încercat să pară unul dintre amicii mei, eşti tratat cu sictir: “Ce ne deranjezi, bă? De ce nu dormi la ora asta? Te bate grija de alţii sau vrei să ne dai tu nouă de lucru 🙂 ?”. Până la urmă, cred că o să ne facem singuri dreptate, cum se zice. Măcar cu hoţii de capace de canal, pe care îi vedem la plimbare cu căruţa prin noapte şi bănuim că au prada ascunsă în fân.

: Poliţia şi-a făcut datoria! Incredibil! Hoţii de capace de canal au fost prinşi! Nu ştiu dacă poliţiştii s-au pus în mişcare, sesizaţi de articolul din ziar sau din proprie iniţiativă, cert este că hoţii cu căruţe au fost prinşi şi pedepsiţi… EXEMPLAR! Sunt trei tineri, ţigani, bineînţeles (deci să nu discriminăm), peste care poliţiştii au dat în timp ce spărgeau capacele de canal furate din cartier. Nu multe, numai vreo… 21. Ce mare lucru 😉 să furi 21 de capace de canal în câteva ore şi să nu dai de bănuit, chiar dacă le cari cu căruţa, la patru dimineaţa. Mă rog, cum spuneam, au fost pedepsiţi: adică trimişi acasă şi cercetaţi în stare de libertate: sunt oameni de bine, care au promis că nu or să mai fure!

Related Posts: