SHARE

E festival! Sfârşitul de săptămână aduce muzica şi micii la . Sunt Zilele municipiului, iar hunedorenii cu chef de distracţie sunt invitaţi la concertele , Direcţia 5, , Cristina Vasiu, CRBL (ciudat, fără , Nicolae, Romeo) etc. În cele trei seri ale festivalului, pe scena din centrul oraşului vor urca o mulţime de artişti, iar Bulevardul Dacia va redevei aşa cum îl ştim la fiecare astfel de sărbătoare: aglomerat, acoperit de fumul cărnurilor prăjite pe grătar, colorat de lumea pestriţă şi gălăgioasă care se va înghesui pe culoarele lui. Alternativa o reprezintă cele trei zile şi nopţi albe ale festivalului organizat pe malul Streiului, în campingul de la Simeria Veche, cu alţi zeci de artişti şi amatori de muzică mai puţin comercială.

Sună ok! Totuşi, nu mi-am făcut niciun plan pentru weekend. Într-un fel, mă plictisesc sărbătorile acestea stradale, în care stai pe terasă pentru a mânca mici şi a bea bere. Asculţi muzică, iar vânzătorii ambulanţi se tot opresc în faţa ta din cinci în cinci minute şi te îmbie să le cumperi marfa la preţuri pe care le reduc treptat spre absurd, dar chiar şi aşa ar reuşi să te păcălească, punându-ţi în faţă o lucruri proaste şi inutile.

Aş vrea ceva mai special, aşa cum poate a fost Opera Nights, weekendul trecut, la castel, unde însă nu am mai ajuns. Mi s-au părut cam scumpe biletele, recunosc, faţă de aspiraţiile mele în domeniul muzicii clasice/simfonice.

Related Posts: