SHARE

Vânzător ambulant de ziare, lăutar la/de nevoie, îl văd aproape zilnic trăgându-şi geanta cu -uri după el, cu revistele sub braţ, strecurându-se printre mesele teraselor în încercarea de a-şi vinde marfa. Romulus Luca (video), aţi ghicit. Eu l-am recunoscut după ce l-am găsit din întâmplare pe youtube, cu câteva dintre melodiile sale cântate cu suflet.

A, şi l-am întâlnit pe holurile unui bloc de nefamilişti din , când am mers la o crimă, la care el s-a nimerit martor. Ca reporter am fost acolo, binînţeles :). Dar cel mai adesea îl vedeam, cum am spus, la muncă prin oraş. Apare de nicăieri! Un prieten de-al meu i-a cumpărat două CD-uri cu muzică de manele şi , eu i-am luat albumele cu muzee şi pictori şi câte un . Omul mulţumeşte politicos şi pleacă, îşi vede de treabă, e ok deşi sărăcia în care trăieşte şi din care se zbate să iasă cu paşi mărunţi inspiră milă. Şi chiar şi aşa, necăjit cum e, Romulus a fost jefuit de aproape toată averea ce o căra după el. Doi idioţi l-au nenorocit în bătaie şi i-au furat geanta cu CD-uri şi încasările din acea seară, informează Poliţia. Adică vreo 3 lei cash şi CD-urile şi ziarele şi ce o mai fi având la el, “bunuri în valoare de 300 de lei”, spun cei de la IPJ Hunedoara. Ia uite cum e apreciată munca unui artist, îmi spune cineva. Adică hoţii l-au snopit în bătaie şi i-au luat creaţiile muzicale. Ce le-o fi trecut prin cap, de l-au jefuit tocmai pe el?

Din păcate, Romulus a ajuns la spital, iar CD-urile pe care şi le-a făcut singur… nu ştiu ce s-a ales de ele. Nu aş zice totuşi, că au fost apoi piratate…

Related Posts: