SHARE

! Nu îmi spuneţi că nu era înfricoşător! A;a am vrut să “execut” toate creaturile ălea monstruoase, încât am petrecut o mulţime de nopţi în faţa laptopului luptându-mă pe rând cu ele, printre morminte şi în beciuri, prin casele ororilor, prin ungherele templelor părăsite şi pe străzile oraşelor fantomă.

Bineînţeles, eu mă aflam pe pat, cu calculatorul în braţe şi ochii magnetizaţi de ecranul pe care apăreau, ca dintr-o altă lume, cetele de zombi cu topoare, călugării cu mitraliere, gargoii, fanaticii ucigaşi, paianjenii uriaşi, mutanţii şi toate acele fiinţe hidoase, ieşite din întuneric doar pentru a soarbe sânge celui care le încalcă teritoriul. A fost un joc de calculator, primul care m-a fascinat cu adevărat, poate tocmai pentru că era horror.

Nu l-am încheiat, dar am ajuns suficient de departe în întunecimea lui, în care intrasem întâi cu furca în mână, manevrată, bineînţeles, din tastele săgeţi, apoi înarmat pe rând cu pistoale, mitraliere Thomson, detonatoare şi incineratoare cu napalm.

Blood am jucat în primul an de facultate, la Cluj şi mă făcea să petrec până la câteva ore bune pe laptop, mai ales noaptea! Era ok, aşa sângeros cum părea, cu monstruleţii lui 3D, care par acum  destul de caraghişi faţă de creaturile jocurilor mai noi. E clasic, dar cu gândul la el, parcă aş mai înhăţa furca, la vânătoare prin tenebrele virtuale.

Câteva jocuri asemănătoare, dar mult mai avansate din punct de vedere grafic (Blood era din 1997) am găsit pe gamesonline.ro. Mai exact aici:

http://www.gamesline.ro/jocuri-pc,

Jocuri PS3: http://www.gamesline.ro/jocuri-ps3 ,

Jocuri XBOX 360: http://www.gamesline.ro/jocuri-xbox360

Campanie: Blogalinitiative.ro. Mai multe detalii AICI!

Related Posts: