SHARE

Reţeta unui accident teribil: să goneşti cu 150 de kilometri pe oră, rupt de beat, cu prietenii în maşină. Să îţi omori, sigur, fără să vrei, doi dintre prietenii care au acceptat să urce la bordul “rachetei” tale, pe care o conduci “ca un erou” pe drumurile Hunedoarei. Gabriel (23), hunedoreanul care a produs accidentul mortal de la Izvor, avea alcoolemie de 1,6 la mie, în traducere, minim trei beri. O spun oficialii din Poliţie, nu am scris-o eu de capul meu, aşa cum mi-au transmis apropiaţii şoferului.

Deci omul era băut şi a vrut să se dea mare! Ce prostie! Apoi aud de la aceleaşi persoane că, de fapt, şoseaua e de vină, că era nisip pe ea, şi că, no, nu are cum să fi avut viteză, deşi… maşina s-a făcut bucăţele. S-a făcut praf, am fost acolo, am văzut bucăţi din Audi, şi din trupul unei victime, împrăştiate pe şosea. Pe părinţii unuia dintre tinerii decedaţi îi cunosc: e greu de imaginat ce simt şi, probabil, imposibil de consolat acum. Să afli despre copilul tău că a fost sfârtecat după ce s-a urcat în maşină cu un nebun…

[nggallery id=89]

Cât de iresponsabil poţi să fii să conduci aşa? Nouă nu ne pasă de nimic, respect zero pentru cei din jur, prieteni sau nu: de la cei care aruncă ambalajele pe jos, la cei care trec pe roşu sau fură capace de canal. Nu ştiu, nu o mai fi nimeni în stare să facă educaţie acestor “copii”?! În şcoală, îmi amintesc că aveam ore în care ni se explicau câteva reguli de circulaţie rutieră. Profesoara de română o mai făcea. Ne spunea, de exemplu, cum să traversăm strada: pe trecerea de pietoni, într-un ritm mai alert, “după ce ne uităm în stânga şi apoi în dreapta”, să ne asigurăm că nu trec maşinile. Ştiam regulile, dar sigur alţi elevi nu le ştiau sau nu au fost învăţaţi să ţină cont de ele. Aşadar, probabil vor mai fi astfel de tragedii!

P.S.: Nici noi nu suntem perfecţi: În presa locală, lipsa de educaţie se vede de la o poştă. Un exemplu recent e faptul de a lua de pe site-ul unui concurent, fără a avea permisiunea şefilor acestuia, fără măcar de a preciza sursa imaginilor. Şi, mai mult, să ştergi watermarkurile ca să înţeleagă cititorul că fotografia e a ta. Nu e maxim?

Related Posts:

Mort de beat la volan si nu esti vinovat???cum adica???In momentul in care conduci beat,de fapt in cazul asta,beat mort,esti vinovat…si macar daca ar muri cei vinovati…dar totdeauna lichelele scapa…mor fete si baieti nevinovati….

in momentu in care te urci beat la volan si mai mergi si cu 150 de km la ora parerea mea e clara tu chiar vrei sa omori pe cineva