SHARE

Oare ce s-ar fi ales de dacă oraşul nu era dotat cu un medieval, dotat la rândul lui cu un fel de director şi câţiva rupători de bilete, meniţi, fără să vrea şi fără să o ştie, să scoată municipiul din criză.

Monumentul istoric reprezintă principala sursă aducătoare de venituri la bugetul local, în afara impozitelor, probabil. Într-o lună de vară, castelul produce pentru Hunedoara 300.000 – 400.000 de lei. Mai puţin iarna, ce-i drept. Dar chiar şi aşa, e ok… ne bazăm pe castel. Adică pe turişti. Pe cei care vin să vadă fortăreaţa medievală şi apoi, în bună parte, pleacă dezamăgiţi de serviciile pe care administraţia edificiului reuşeşte să le ofere. Dar oamenii au plătit şi nu îşi mai pot lua banii înapoi.

Şi pentru că îşi permit să fie aşa pretenţioşi, acei vizitatori care bat şi câte două mii de kilometri pentru a veni în Hunedoara, cu alte aşteptări, bineînţeles, “gazdele” le propun un preţ mult mai mare decât cel de 10 lei pe biletul de intrare.

***Detalii AICI!

O ţeapă în plus, pe motiv că… şi la Bran e scump! Am fost la Bran şi am putut vedea şi vizita şi altceva în afară de castel (un tunel al groazei, ceva de speriat 🙂 , pârtii de schi, un 5D, un târg de produse tradiţionale, nişte pensiuni mişto, , un pic mai multă civilizaţie etc.).

Aici, castelul e the one and only. Singur – singurel, pustiu aproape, cu nişte împrejurimi dubioase. Cu potenţial, ne place să o spunem.

Deci, clar, nu aş putea fi de acord cu scumpirea biletelor. Păi, în starea în care se află acum castelul, sunt sigur că turiştii ce vor da, să zicem, 35 de lei pentru a-l vedea pe dinăuntru, a doua oară nici nu vor mai vrea să audă de el. O să se simtă jepcuiţi de lăcomia noastră. Atâta timp cât nu eşti dispus să oferi ceva în plus vizitatorilor castelului, astfel încât să îşi dorească să revină în Hunedoara, nu văd de ce le-ai cere mai mulţi bani!

Related Posts:

Ai dreptate Dani. Ar trebui fondat un muzeu în interior. Iar zona din exterior ar trebui dezvoltată mult mai mult. Vizitatorul în afară de ziduri nu are ce vedea deosebit.