SHARE

Una din ştirile zilei: doi “de bine” care au schimbat valută la o casă de schimb valutar din municipiul Deva au primit rest 5.300 de lei, în loc de 530 de lei.

S-au uitat unul la celălalt şi au plecat amândoi cu prada, întâi calmi, apoi bănuiesc că au luat-o la fugă până la maşină şi au demarat cu scârţâit de roţi, bucuroşi de afacere. Casiera, tânără, era şocată când am vorbit cu ea. Probabil mulţi dintre noi nu ar fi făcut ce au făcut ăia: da ştiu, e vorba de peste 1.000 de euro, căzuţi din cer, sau din sertar… (pe sistemul ce-am găsit/furat al meu să fie), dar nu merită.

Săptămâna asta, ZHD a publicat AICI povestea unui poliţist din Deva, care a găsit un portofel cu bani şi cu actele unui american venit în Deva. L-a căutat şi i-a înapoiat portofelul, fără să accepte niciun fel de recompensă. Acum ceva timp mi-am pierdut şi eu portofelul, cu bani şi alte cele, şi culmea, deşi l-am rătăcit pe o stradă din Cluj-Napoca, peste câteva zile cineva mi l-a adus în … Aşadar, se poate şi altfel, şi până la urmă ce bucurie ar fi fost aia să profiţi în aşa fel de răul întâmplat altcuiva.

Related Posts: