SHARE

Ultimele zile din an sunt destul de enervante, în . Ziarele locale au intrat în vacanţă cu tot cu angajaţi, iar pe -urile lor, în cele mai multe cazuri, vezi ştiri învechite, ştiri de sezon cu colindători, cu urări, cu moş Crăciun, bineînţeles. E o plictiseală totală sau poate aşa e normal să se întâmple – lumea trebuie să se odihnească în zilele astea după un an plin de stress, trebuie să lase loc liber pentru planurile de anul viitor, luat de la zero, cum se zice. E aşa linişte peste tot, parcă am fi amorţit cu toţii, parcă am fi în convalescenţă după chefurile de Crăciun, după agitaţia dinaintea sărbătorilor. Nu am găsit aproape nimic de citit în , poate doar textele din rubrica “Divorţuri” a unui ziar. Există şi aşa ceva, poate ar trebui să avem şi noi astfel de rubrici, parcă m-am săturat de titlurile ălea: actualitate, eveniment, comunitate, sport…

Ziarele locale din vor mai scoate doar cel mult o ediţie până la sfârşitul anului. Vineri, pregătiţi banii şi fuga la tarabe! Vor fi probabil multe felicitări şi urări de Anul Nou, dar şi retrospective şi texte atemporale denumite “conserve”. Dar şi articole interesante, sper, chiar dacă la capitolul “eveniment” cred că nu va fi mai nimic: oamenii sunt în concediu, se bucură de sărbători, iar presa nu îşi mai umflă muşchii în zilele astea. Televiziunile locale funcţionează şi ele la limita de avarie, cu programele alea muzicale plictisitoare şi deprimante pentru cei care mai au nervi pentru a le urmări.

Doar blogurile şi revistele ne mai “hrănesc” dorinţa de informaţie zilele astea. În rest, e bine că vacanţele din media nu ţin decât până în ianuarie :).

Related Posts:

Presa nationala si locala se reorganizeaza. Statii TV se desfiinteaza, altele apar, sechestre pe studiori, radiouri separate si studiori locale publice fara sefi. De la 1 decembrie, reteaua de statii locale Pro TV se va “scurta” cu 16, potrivit surselor. Pe baricade se pare ca vor ramâne doar cele din Brasov, Iasi, Cluj, Timisoara si Constanta. Nu doar la televiziunile din trustul lui Adrian Sârbu au fost facute restructurari. Trecerea ziarului Gândul de pe print pe online a pus pe liber jurnalisti, paginatori, secretari de redactie. La fel s-a întâmplat si la agentia Mediafax, unde, în luna martie, au fost restructurati oameni de la Foto, dar si din partea editoriala. Mihai Vasile, editorul-sef al Departamentului Foto, a fost unul dintre acestia.