SHARE

Am asistat azi la o tragedie: un hunedorean şi-a ucis soţia în stradă, împuşcând-o în timp ce aceasta se afla în maşina ei, şi apoi şi-a luat omul zilele. Imaginle de la locul faptei sunt horror, sunt nepublicabile aş putea spune. Am făcut şi eu câteva fotografii şi, ca să ajung mai aproape de “acţiune”, bineînţeles că a trebuit să mă împiedic de o grămadă de copii şi telefoanele lor cu cameră, şi a trebuit să am un pic de răbdare să îi las pe câţiva pensionari chitiţi, să dea drumul la blitz-uri, să îşi regleze tirul mobilurilor, ce ţi-e şi cu tehnologia asta.

Parcă îi văd mâine pe copiii ăia în pauza mare, muşcându-şi sandvişurile cu salam, în timp le arată colegilor lor de generală cum e un om mort, împuşcat în cap. Sau doi. Satisfacţie dublă, oricum, că mă gândesc că elevii din ziua de azi au stomacul mai tare şi înfulecarea unui prânz merge de minune cu portretul unei tragedii. Bătrânii înghesuiţi la crimă sigur o să pună preţ pe comoara lor din telefon, ia uite vezi, acasă, în birt şi în faţa blocului, cum să nu te lauzi cu o aşa poză. Bineînţeles că nu o să zic că noi, cei care mai lucrăm prin p.resă, am fost mai decenţi în exprimarea la faţa locului, dar măcar avem scuza de a încerca să ne facem treaba, cum se spune. Dar nu ştiu copiii ăia ce nevoie au de pozele alea sinistre, de exemplu.

O să le urce pe Facebook sau Youtube, clar, alături de fotografiile din baie cu oglinda sau cele cu ei în alte ipostaze idioate, şi de filmuleţele din toaleta liceelor şi de cele cu profii de mate şi de religie. Viitori bloggeri, cu siguranţă, sau viitori maniaci.

DESPRE CRIMĂ AICI: În această dimineaţă, cu trei zile înainte ca foştii soţi să apară împreună în instanţă, Tiberiu Stan a aşteptat-o pe Ligia în faţa blocului ei, a pândit-o în timp ce se urca în autoturism şi a împuşcat-o în cap cu o armă de vânătoare. A plecat apoi cu maşina lui, dar s-a oprit la două străzi distanţă şi s-a împuşcat.

Related Posts: