SHARE

. face furori pe internet şi în viaţa reală. . e cel mai recent clip muzical al artistei şi al trupei Carla’s Dreams, din Moldova, unul vizionat de milioane de oameni şi în versurile căruia se identifică, poate, milioane de ascultători. P.O.H.U.I. nu e doar atât.

Dincolo de rândurile cu mesaje simple, împodobite de cuvinte ciudate (regionalisme din Basarabia), sau de melodia comercială, P.O.H.U.I. e starea aceea de nepăsare trăită de tot mai mulţi dintre noi faţă de tot mai multe evenimente din jurul nostru. O stare de “mi se rupe”, dacă e să adaptăm puţin sensul expresiei moldoveneşti.
Asculţi piesa şi te poţi gândi, spre exemplu, pe cine mai impresionează cele mai multe dintre dezbaterile nesfârşite din programele televiziunilor de ştiri, cu care totuşi ne-am obişnuit: “Pornești televizorul, ca sunet de fundal, Acolo trei deștepți discută ultimul scandal, Dar ție ți-e P.O.H.U.I.” sunt versuri ale acesteia.

Cu aceeaşi resemnare mulţi ne-am obişnuit să acceptăm lipsa banilor la sfârşit de lună, reducerile de preţuri afişate în vitrinele magazinelor, facturile din cutia poştală, câinii vagabonzi din faţa blocului, capacele de canale furate de pe străzi, gunoaiele din zona verde… Ar putea fi altfel? De exemplu, să ne trezim că ne-au rămas prea mulţi bani pe card, că reducerile anunţate sunt chiar reduceri şi nu strategii înşelătoare de marketing. Sau că facturile devin doar nişte documente simbolice, simple formalităţi, cum se spune, iar maidanezii şi gunoaiele dispar ca prin minune, în acelaşi ritm în care hoţii de fier vechi se întorc cu prada şi o montează deasupra gurilor de canale unde puteam altfel să ne rupem gâtul. Continuarea AICI: JURNAL VIRTUAL. P.O.H.U.I.

Related Posts: