SHARE

În toată sărăcia care ne înconjoară, ca şi cum ar vrea să ne agaţe pe toţi în capcana ei, să ne sufoce cu grijile ei, am început de la o vreme să observ tot mai mulţi oameni care, nu doar că au reuşit să se debaraseze de ea definitiv, dar ne şi dau impresia că a face avere e atât de uşor încât noi, ceilalţi care nu vrem să ne prindem de „şmecherie”, părem de-a dreptul proşti.

Bogaţii la care mă gândesc acum conduc maşini de lux pe străzile prăfuite şi găurite ale Hunedoarei şi Devei, trăiesc în vile sau castele construite la foc automat şi umblă cu teancurile de bani la semi-vedere, înghesuite în buzunare. Sunt tot mai mulţi, într-o lume tot mai gri şi mai buimacă, şi au ajuns într-atât de înstăriţi că ai impresia că şi Deva au devenit fieful câştigătorilor la loterie.
Iar reţeta succesului lor pare simplă. La fel de simplă ca o reţetă medicală falsă, dintre cele câteva sute semnate de medici şi decontate de farmacişti, pe seama bolnavilor de cancer din judeţ. Iată ce uşor se pot face milioanele în România: un pix, o coală de hârtie şi tupeul necesar de a înşela statul român. Reţetele medicilor oncologi au dat greş în cele din urmă, deşi nici ei, nici farmaciştii cu care ar fi colaborat la frauda de peste trei milioane de lei, probabil că nu se mai aşteptau să fie daţi în vileag.

La fel de încrezător în reţeta lui mi-a părut unul dintre cei mai bogaţi oameni din Hunedoara, cu care s-a întâmplat să vorbesc zilele trecute şi pe care l-am întrebat cum a reuşit. Mai exact, cum se poate ca în câţiva ani să „evoluezi” de la cărucior la maşini de zeci de mii de euro, de la grija zilei de azi la afaceri de milioane de euro? Omul spune că se poate şi că nici măcar nu e vorba de noroc: pur şi simplu munceşti mult şi investeşti unde trebuie. Şi chiar, mai adaugă el, poţi să ajungi bogat, într-un oraş sărac, fără să furi ori să faci afaceri cu statul.

Concluzia AICI: JURNAL VIRTUAL. Primul milion? O nimica toată!

Related Posts: