SHARE

Zilele astea am fost şi eu ocupat cu viaţa mea, ca să mai văd ce se petrece în jurul meu, în oraşul ăsta fain… viitoarea destinaţie turistică, istorică şi de alte feluri. Am fost aşa, preocupat de ale mele, ca să mai îmi fac timp să observ lucrurile interesante ce se petrec în . Să le inventariez şi să le trec la caiet, bineînţeles. Sau să merg la evenimentele alea despre care citesc în ziare, care îţi dau senzaţia că te pot trezi din amorţeală şi că primăvara nu a venit degeaba, ori că a meritat să aştepţi să treacă iarna (şi trece viaţa) şi cu ea vremea aia în care hibernăm ca urşii. Mă rog, eu nefiind urs nu mai pot zice că am hibernat iarna asta.

Dar mă bucur oricum că a trecut şi că în Hunedoara “în sfârşit încep să se mişte lucrurile”. Uite, de exemplu, chestia cu evenimentele: în fiecare weekend se întâmplă ceva – acţiuni de ecologizare, teatru, invitaţii la film, expoziţii, plantări de copaci, muzică populară, târg, parade medievale, plimbări prin parc. Nu ştiu cum se face de le ratez pe toate. Şi primesc invitaţii, şi pot scrie despre ele (dacă aş fi mai de treabă chiar aş scrie). Dar dacă nu ajung la teatru şi la film şi la ce mai e, ce să fac? Şi în plus, cele mai multe evenimente de acest fel mi se par aşa, lipsite de conţinut. Bine, recunosc, am apucat să fiu la acţiunea de ecologizare a traseului mocă…ăniţei şi a furnalului de la Govâjdie. Nu am stat mult, na, oamenii ăia s-au chinuit să muncească pentru ceva, iar eu nu am venit să mă implic, “să le dau o mână de ajutor”, deci o dată ce curiozitatea mi-a fost satisfăcută, am plecat. În rest, furnalul e la locul lui, aşa cum îl ştim, părăsit (acum şi ecologizat), monument istoric… pe mine nu mă atrage deloc, dar cine ştie, poate au alţii gusturi mai bune. Măcăniţa e… undeva în neant. Mă abţin să mai scriu despre ea, pentru că azi-mâine o să mă trezesc că vine nu ştiu cine şi îmi dă peste nas cu nu ştiu ce schiţă făcută în paint sau în photoshop despre cum o să arate traseul mocăniţei şi o să îmi spună “ţi-am zis, bă, că se rezolvă?”.

Asta apropo de proiectele alea cu ştrandul din Hunedoara, patinoarul, strada pietonală, plaja pe Cinciş, skate-park-ul etc. Eu aşa am impresia că sunt oameni care le văd pozele prin ziare şi chiar cred că “proiectele” au fost făcute deja.

Related Posts: