SHARE

Înainte de a scrie despre Herculane, simt nevoia?! să recunosc că nu am ajuns încă la Băile Felix. Dar… sunt sigur că nu o să îmi placă mai mult decât în Herculane. E o staţiune cu o zonă istorică părăsită, nu ştiu de ce a fost atâta neglijenţă acolo, dar lucrurile par să se schimbe acum – o parte din clădirile alea ce par că urmează să se prăbuşească peste tot în jurul lor au intrat în restaurare.

Ce e frumos în Herculane? Întâi izvoarele alea minunate că altfel nu le poţi spune, izvoarele cu sulf, fierbinţi, şi un ştrand – două cu apă termală cu miros apăsător, dar cu care te poţi obişnui. Apoi zona de munte, vârfurile care apără staţiunea. Şi clădirile istorice, ridicate de romani, cu statuete incredibile, aşa afectate de sutele de ani care au trecut peste ele.

Şi faptul că din Herculane până în Orşova, la Dunăre şi la sârbi, sunt doar 10 – 15 kilometri.

Ultima oară, zilele trecute, am ajuns din întâmplare în Herculane. Am apucat să fac o baie într-un ştrand cu sulf, după care miroşi două zile dar nici nu te strici, şi cazi lat de oboseală. În staţiune e plăcut şi să leneveşti la terasele alea pe lângă care toată lumea forfoteşte, chiar dacă terasele de pe malul Dunării, din Orşova, sunt mai faine. Herculane pare încă un loc nedescoperit, în ce priveşte turismul. Eu aştept să îl redescopăr în weekend. Sunt două ore şi jumătate de mers cu maşina din şi merită, mai ales în zilele astea aproape libere.
“http://vipdeva.ro/archives/2481?nggpage=2”

From Locuri – Herculaneum, posted by Daniel Guta on 6/26/2012 (30 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Related Posts: