SHARE

Circul din ultima zi a Bacalaureatului m-a captivat total. Nu ştiu cine l-a plănuit, dar a ieşit monstruos. Nu în cel mai rău sens. În ultimul timp chiar m-am obişnuit cu situaţii “de râsul lumii, dacă nu ar fi fost de plâns…”. Aşadar, de plâns oricum nu o să o facem. Poliţiştii şi procurorul s-au făcut de râs, din nou, de data asta în faţa unor elevi. Şi a noastră… a celor care ne-am uitat la ştiri.

Şi vor continua să se facă, sunt sigur, că de cele mai multe ori autorităţile răspund cu bâlbâieli în faţa unor situaţii de genul ăsta. Ciudată mi s-a părut declaraţia unui elev: au fost daţi câte 30 de lei pentru supraveghetori şi 100 de lei la comisie pentru un reuşit. Spune elevul: au dat bani cei care n-au învăţat patru ani şi m-a mirat acum ce curajoşi erau să copieze. Profesorii care au luat şpagă nu numai că sunt ticăloşi, dar probabil au fost la fel de incompetenţi ca elevii care o ofereau. Adică nu te îngrijeşti să îl faci pe elev să înveţe ceva în patru ani şi apoi îi pretinzi bani ca să îl ajuţi să ia Bacul, alături de unul care a învăţat în anii ăştia fără să se bazeze pe tine, ca profesor, că oricum erai praf.

Cu tot spectacolul ăsta, mă gândesc că în anii viitor poate vom fi mai normali, poate mai mulţi absolvenţi şi dascăli vor începe să se gândească să o lase mai moale cu şpaga…

Related Posts: