SHARE

Nu ştiu de unde a izvorât ideea înfiinţării unei străzi pietonale în centrul civic al municipiului , dar am tot auzit-o în ultimele luni, inclusiv de la reprezentanţii administraţiei locale.

O porţiune de 500 de metri din Bulevardul Corvin, acum sufocată de numărul mare al maşinilor care se înghesuie pe ea, ar putea deveni primul corso al oraşului. Nu se ştie când, dar iniţiativa există şi oamenii din primărie s-au arătat dispuşi la o asemenea alegere. Au fost şi voci care s-au împotrivit unui astfel de proiect, pe motiv că traficul rutier va fi dat peste cap, numărul locurilor de parcare va fi mai mic în centrul Hunedoarei, accesul maşinilor pe străduţele din zona Pieţei Florilor va fi îngreunat sau pentru că o astfel de investiţie înseamnă o cheltuială în plus, care nu va aduce niciun beneficiu localnicilor.

Eu sunt unul dintre cei care cred că Hunedoara are nevoie de o schimbare, iar schimbarea imaginii oraşului ar putea fi chiar şi această stradă pietonală. O stradă fără maşini, dar cu alei pentru biciclişti, cu părculeţe şi locuri de relaxare, cu bănci şi terase întinse peste vechile trotuare, cu wireless dacă se poate, una pe care să ne deplasăm pe jos, printre magazinele şi barurile ei. O stradă-piaţă, animată de oameni şi nu ocupată de maşini. Avem nevoie de ea într-un oraş prea puţin animat, cum este Hunedoara. Şi apoi, nu trebuie să ne parcăm maşinile la doi metri de terasele din centru, putem să le lăsăm în apropiere, pentru că oraşul oricum nu e unul aglomerat. Continuarea AICI#!

Related Posts: