SHARE

Campania lansată de Adevărul despre cele mai frumoase locuri din ţară continuă cu un nou reportaj despre atracţiile turistice din . Azi, despre mănăstirea Prislop.

Mănăstirea Prislop se confundă cu numele părintelui Arsenie Boca, una dintre cele mai iubite figuri ale ortodoxiei româneşti. În anii 1950, părintele a fost stareţ al Mănăstirii Prislop, într-o vreme în care calvarul persecuţiilor din regimul comunist începea să se răsfrângă asupra lui.

În ultimii săi ani de viaţă, părintele s-a întors la mănăstirea unde slujise. A murit aici în 1989, iar mormântul său a devenit unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ale creştinilor.

Povestea celui numit „sfântul Ardealului” seamănă cu cele ale miilor de credincioşi care ajung aici. Oamenii vin pentru a-şi alina suferinţa şi nu se tem să se roage pentru minuni. Prislopul e împodobit de florile aduse de pelerini, e luminat de candelele şi lumânările aprinse de aceştia, iar atmosfera de sărbătoare învăluie curtea mănăstirii. Liniştea, parfumul şi prospeţimea domnesc peste aceste locuri, căutate de pelerini din întreaga lume.

Continuarea şi imagini_AICI!

Related Posts: