SHARE

Zilele trecute, protestatarii anti-cianură au ieşit pe străzile Devei, cu treabă. De data asta au fost nevoiţi să ţină piept unui reporter, despre care nu pot să dau prea multe amănunte, dar pot spune că m-a amuzat scena prin care a trecut. În drum spre casă, omul, vorba aia – jurnalist şi în timpul liber, a intrat între protestatari şi i-a luat la întrebări. A început cu un task simplu: să îi spună “hipsterii” dacă ştiu ei trei localităţi vecine cu Roşia Montană. Câteva dintre voci au început să murmure la întrebarea reporterului, dar mai mult în surdină, în timp ce omul cu megafonul, căruia i-a fost adresată iniţial întrebarea, şi-a rezervat dreptul de a tăcea.

Enervat, jurnalistul a continuat. Zice: care ştie dintre ei de când Roşia Montană se numeşte Roşia Montană? Protestatarii, câţiva iritaţi, ceilalţi liniştiţi, au pornit în marş pe străzile Devei, lăsându-l pe reporter, aflat în afara programului, şi în afara grupului cu iniţiativă civică. Ceva mai târziu, dar nu foarte târziu, pelerinii anti-cianură s-au întors… şi ghici cine le-a ieşit în cale.carnavalul medieval in imagini (115)

Au urmat alte întrebări capcană, iar oamenii nu au mai putut răbda. Frate, ce are ăsta cu noi :). Să zic că a ieşit scandal, că reporterul insistent a fost agresat, că a ajuns “la un pas de a fi linşat” etc.? Nu a fost chiar scandal. Scena s-a derulat cam aşa: oamenii i-au zis că aici (acolo, în faţa statuii calului călărit de Decebal) are loc o şedinţă privată. Reporterul le-a explicat că e un loc public, dar “hipsterii” nu, că e chestie privată. Omul s-a deconspirat în sfârşit: jurnalist de la…, aşa, şi să vezi cum s-au încins spiritele. Povestea a devenit atât de amuzantă, că şi acum zâmbesc când îmi amintesc de ea, dar nu a avut un final pe măsură. Lumea s-a împrăştiat, fiecare la ale lui cum se zice, măcar cu orgoliul agresat :).

Related Posts: