SHARE

Am luat ţeapă de la o cerşetoare cu poveste. Recunosc. Femeia a intrat în redacţie şi aproape plângea că are nevoie urgentă de 10 lei, pentru că sora ei sau mama ei, nici nu am înţeles bine care din ele, a făcut un fel de atac de cord, iar ea trebuia să meargă la farmacie să ia medicamente… până vine Salvarea. Adevărul e că nu mai ştiu exact cum suna povestea. Eram ocupat cu alte lucruri şi când am auzit-o pe tanti că strigă după ajutor cu faţa aia disperată, m-am scotocit în portofel fără să stau pe gânduri. Femeia a zis că îi aduce peste o oră, de îndată ce se rezolvă treburile. You know, cu atacul de cord. Sau că îi aduce a doua zi. După o salbă de mulţumiri s-a făcut nevăzută ca sfânta Duminică din basm. Azi mi-am amintit de bani şi că femeia a rămas dispărută. Mi-am amintit de rugăminţile alea aprinse ale ei şi mi-am dat seama că am fost păcălit.

Mi-am amintit de asta şi pentru că în weekend am fost în Bucureşti, iar în compartimentul în care eram cu o colegă din Arad, la scurt timp după ce am urcat din Deva, a intrat un călător grăbit care ne-a cerut să îl ajutăm cu 9 lei, că trebuie să îi dea naşului, iar maică-sa îl aştepta cu bani în Petroşani, la gară. Şi atunci, bineînţeles că ni-i va da înapoi. I-am refuzat oferta, colega din Arad s-a lăsat convinsă uşor, aşa că am avut motiv toată seara să îi amintesc că i-am spus că ăla e doar un ţepar, da… Şi, acum, cu femeia asta, am păţit-o şi eu.

Mă gândesc că o soluţie ar fi ca în astfel de cazuri, când ne trezim faţă în faţă cu oamenii ăştia, care îşi rup hainele de pe ei să ne impresioneze şi să ne stoarcă de bani ar fi să le cerem buletinul. Ok, le dăm banii pe care “ni-i aduc ei înapoi, promit”, dar până atunci, ne lasă cartea de identitate :).

Related Posts: