SHARE

Cum am ieşit în faţa gării de nord din Bucureşti mi-am dat seama că o să trebuiască să ţin piept taximetriştilor puşi pe jumuleală. Am devenit cam pesimist după ce am făcut câţiva paşi printre maşinile galbene, din faţa cărora ciudaţii ăia te chemau să te ducă nu ştiu unde.

Am trecut pe lângă ei, le-am făcut semn că nu merg cu maşinile lor, pe care nu afişau niciun tarif, nimic, am găsit ceva mai departe un mai decent, cu tarif cu tot, cu GPS pe bord. M-am urcat şi i-am zis şoferului să mă ducă până la intersecţia dintre bulevardul A şi strada B. În Piaţa Romană, mai uşor de atât nici nu se putea.

Taxiul ajunge în intersecţie, trece de ea, iar ăla cu GPS-ul lui apucă să îmi spună că de fapt el nu ştie unde-i intersecţia aia, că n-a auzit de Strada B. Eu habar nu am. Mai avea puţin şi îmi spunea că nu ştie nici unde e Piaţa Romană. M-a mai învârtit omul un pic, i-am dat 10 lei şi asta a fost, i-am zis să mă lase undeva prin piaţă şi să se ducă, fra, să nu îl mai văd. Am stat liniştit, nu a fost singura cursă din ziua aia cu taxiul – toate a fost însă la fel de proaste, să zic aşa.

Related Posts: