SHARE

Ce trist. Să te spânzuri în faţa Poliţiei din şi, mai ales, în faţa sediului Serviciului de Evidenţă a Populaţiei din (în aceeaşi clădire cu Poliţia) şi să nu laşi bilet de adio. Şi să nu ai act de identitate.

Un nene a fost găsit spânzurat de gardul de la Evidenţa Populaţiei. Nu bilet de adio, nu acte de identitate. Cineva din Poliţie spune că omul găsit ar fi cerut să i se facă şi lui un buletin ceva, să fie luat în evidenţă, dar cum nu s-a găsit nimeni să îl bage în seamă, s-a spânzurat.

Ăia de la Evidenţa Populaţiei zic că nu e aşa. Nu au comentat gestul omului găsit cu cureaua de gât, legată şi de gardul lor, dar spun că nu au legătură cu el. Ce chestie, nu îşi pune nimeni întrebarea de ce spânzuratul a ales gardul Serviciului de Evidenţă a Populaţiei pentru a-şi agăţa viaţa în cuiele lui.

Unul de la Evidenţa Populaţiei mă sună şi îmi spune că instituţia e etalon în judeţul Hunedoara şi că aşa mai departe. Şi totuşi se spânzură oamenii în curtea ei. Şi îmi spune că omul poate s-o fi adăpostit acolo sub scările instituţiei etalon din judeţ, din cauza ploii (care nu era) şi s-a gândit el să se spânzure tocmai acolo. Că Evidenţa Populaţiei, cu sediul în clădirea Poliţiei Hunedoara, e etalon de etalon, dar boschetarii mai dorm pe sub scările ei. Aşa o fi: oamenii ăştia fără adăpost, fără acte, sunt de vină că strică imaginea unor instituţii respectabile.

Related Posts: