SHARE

646x404Îmi place să văd că sărbătorile au animat un pic concurenţa dintre Deva şi . Anul acesta cele două oraşe nu prea s-au întrecut în nimic, dar uite că a venit iarna şi vremea de împodobit bradul şi de atârnat instalaţiile deasupra străzilor. Şi a venit vremea orăşelului lui Moş Crăciun şi a târgului de iarnă, iar administraţiile din şi Deva caută să ia ochii localnicilor cu podoabele de sezon. Şi poate concurează şi între ele, măcar la capitolul orgoliu. Care o fi oraşul mai frumos?

Hunedoara arată ca o tanti care a purtat doliu tot anul şi deodată s-a împopoţonat şi şi-a agăţat la gât toate bijuteriile şi zorzoanele din lada de zestre. Cu toate instalaţiile de iarnă pe ea, Deva seamănă cu oraşul vecin. Doar târgul din centrul istoric e un pic mai animat, în rest, luminile colorate ale oraşului ascund sub vraja lor aceeaşi tristeţe.

<

Sper să nu se întâmple vreo tragedie când toate luminiţele de iarnă ale oraşelor se vor stinge definitiv o dată cu topirea viitoarelor zăpezi. Desigur, mulţi localnici vor fi deprimaţi, dar mai este până la primăvară, când se va întâmpla nenorocirea. Aşa că să ne bucurăm acum, cât le avem, de instalaţiile de pom şi de orăşelul de Crăciun. Cine ştie dacă în sărăcia în care ne afundăm o să mai ne permitem să plătim factura la curent pentru luminiţele din iarna viitoare. Textul integral AICI!!

Related Posts: