SHARE

OLYMPUS DIGITAL CAMERANu mi-a fost deloc greu să găsesc o listă de “proiecte” care să zicem că au fost doar lăsate pentru 2014 şi aşa mai departe în . Poate nici nu sunt cele mai importante. Am ales zece şi am scris despre ele aici.

Oricât de obiectiv îmi doresc să fiu, nu pot să trec cu vederea toate planurile alea despre care până şi eu, pesimist cum sunt uneori, le credeam gata realizate. Altfel n-aş mai fi scris despre ele. De exemplu, reparaţiile la Castelul Corvinilor. Toată lumea e de acord că trebuie făcute – eu aş fi vrut doar să văd că se mişcă lucrurile acolo, însă uite că ne-am înşelat. Castelul a înţepenit. De unde proiecte, br? În Hunedoara lucrurile se mişcă greu, poate şi timpul trece mai greu ca în alte părţi, dar pentru asta rămânem în urmă. Aşa îmi pare rău să o spun. De altfel, nici nu ştiu dacă mai merită să stai în oraşul ăsta. Poate e doar o chestie de moment a mea, poate lucrurile se vor schimba între timp. Oraşul e ok, cam trist, dar merge. Adică nu e urât. Dar vreau să văd că se întâmplă ceva şi aici. Să văd schele puse peste monumente ce stau să cadă. Sau că se zbate cineva cu adevărat pentru de grija oraşului. Mă rog, fără cazuri extreme (nu că nu mi-ar plăcea). Adică nu trebuie să iasă nimeni în stradă să se prefacă atâta că îi pasă.

Oricum, Hunedoara se află în plin declin. Am scris mai devreme despre proiectele oraşului. În timp ce scriam, mă gândeam la starea asta a oraşului, în care nimeni nu mai pare să spere că aici se pot întâmpla lucruri măreţe ca să zic aşa, pe sistemul “think big”. De unde optimism? Oamenilor le e teamă că vor fi daţi afară mâine din serviciu sau că nu mai ştiu cum să îşi împartă salariul sau ăensia între datorii şi ziua de mâine. Ce chestie… într-un oraş în care a fost construit un combinat. (…)

Related Posts:

SHARE
Articolul precedentPetrecere
Articolul următorGeografia turismului
http://vipdeva.ro/