SHARE

IMG_2380Dragi hunedoreni, pregătiţi-vă portofelele pentru o nouă taxă creată de aleşii locali. Se numeşte generic taxa pentru locurile de parcare amenajate şi numerotate între blocuri. Sigur, cei care au stabilit ca proprietarii de maşini din să se scuture de cel puţin 100 de lei pe an, pentru a avea privilegiul de a-şi lăsa maşinile în faţa şi în spatele blocurilor, ne-ar putea spune cu uşurinţă şi de ce au făcut-o. O să ne explice că e nevoie de bani la bugetul local şi că noile parcări sunt mişto. Că şi în alte oraşe se practică astfel de taxe, şi aşa mai departe… Argumente pot fi găsite pentru orice, chiar şi dacă e vorba de impozitul pentru apa de ploaie din . Mă întreb ce va urma: taxe pentru iluminatul public din cartiere, valabil pentru cei care „beneficiază” de aşa ceva, pentru capacele de canal din zona verde, unde mai sunt, pentru gardul viu şi trotuare, la nevoie?!

E vorba de bani la bugetul local, desigur, şi când e vorba de buget, buzunarul cetăţeanului e la mare preţ. Atunci, în compentenţa lor, cei din administraţia locală se gândesc în sfârşit şi la noi. La banii noştri, cât îi mai avem. Nu au alte idei, e mai comod să pui o nouă taxă. O dată e votată în Consiliul Local.

În cartierul meu, maşinile sunt parcate pe borduri, în zona verde, în noroi şi pe străzile găurite. De ani buni, nimeni nu a mai reparat străzile şi trotuarele, infrastructura e de secolul XIX. Dar poate ar trebui să mă bucur, pentru că altfel dacă aleile vor fi reparate, angajaţii primăriei îmi vor bate şi mie la uşă să le plătesc locurile de parcare. Sau, mai umilitor, or să mă cheme la licitaţie, să dau mai mult ca vecinul pentru a obţine un loc cât mai aproape scara blocului. Într-un oraş ca Hunedoara, în care oamenii se chinuiesc de două decenii să facă faţă invaziei gropilor, nu îşi au locul astfel de taxe. TEXTUL-INTEGRAL-AICI!

Related Posts: