SHARE

BRATARI DACICE (62)-001Un copil a descoperit într-o vizuină de vulpe o comoară de : 140 de kosoni, Un hoţ de comori a găsit de cuviinţă să îi ascundă acolo, pe dealul dintre Ocolişu Mic şi Ludeşti, după ce îi descoperise prin zona cetăţilor dacice şi nu a vrut să îi ţină în casă de teama percheziţiilor. Probabil hoţul o fi un om de-al locului. Povestea ridică mai multe întrebări, sper să am timp să le caut răspunsurile!

Acum patru ani poliţiştii au percheziţionat maşina unui dealer de antichităţi, Radu Horia Camil, şi-au au găsit 145 de monezi din , Koson, bineînţeles, pe care le-au confiscat. Percheziţia a avut în Marea Britanie, omul fusese oprit în trafic în timp ce transporta marfa.

Un an mai devreme, un bărbat despre care procurorii nu au vrut să dea prea multe detalii a predat autorităţilor 142 sau 144 de , care cică nu aveau (la acea vreme) legătură cu traficul de comori,

Şi aşa am ajuns la concluzia că galbenii ăştia au cifra lor magică: 140 – 144. Dacă iau în calcul că un koson cântăreşte 7 – 8 grame, cu aproximaţie, că grecii/dacii/romanii nu aveau cântare foarte exacte, mă gândesc că de fiecare dată s-a recuperat câte un kilogram de aur. De trei ori! Mi se pare fascinant lucrul şi mi se pare că autorităţile ascund adevărul în toată ancheta asta a lor cu comorile dacice sau nu neapărat îl ascund, ci umblă cu ascunzişuri.

Related Posts: