SHARE

vulcan (112)Prima dată când am făcut cunoştinţă cu oraşul sau, mă rog, municipiul a fost acum mulţi ani când i-am văzut turnurile gri din tren. Atât. Apoi am fost în Pasul Vâlcan la o cabană şi mi-am petrecut Revelionul acolo. A fost chiar fain. Au trecut anii şi peisajul din Pasul Vâlcan nu s-a schimbat, în sensul că nu a construit nimeni nimic acolo, în afară de câteva instalaţii de schii care au fost aduse nu ştiu de ce. Ok, dar până în Vâlcan se poate merge acum cu telegondola. E un lucru ciudat… cum să faci telegondolă în Vulcan, “oraşul extremelor”… În Vulcan e cinema 3D, am văzut X Men acolo şi chiar a fost ok. Şi va fi aqualand. Dincolo de toatea astea şi de centrul iluminat în culori vii, Vulcanul are mari probleme sociale. OLYMPUS DIGITAL CAMERAE creepy, pe alocuri. În Vulcan e cartierul Dallas, un loc sufocant în ce priveşte infracţionalitatea. Am fost o dată într-un bloc din Dallas şi am urcat pe întuneric până la nu ştiu ce etaj. Apoi am intrat într-un apartament sărăcăcios, fără apă, curet, lumină, gaz, cu oameni sărmani şi bolnavi.

Municipiul Vulcan din Valea Jiului şi-a căpătat în ultimii ani renumele de „oraş al extremelor”. Cea mai mare parte a celor peste 21.000 de locuitori ai oraşului minier trăieşte în sărăcie, afectată de lipsa locurilor de muncă şi de prăbuşirea mineritului. De asemenea, municipiul e considerat unul dintre cele mai nesigure din judeţul , fiind în topul infracţionalităţii stradale.

Aqualand, mutat de la Lupeni
Totuşi, în Vulcan au fost finalizate în ultimii ani mai multe investiţii „de lux”, iar cel mai nou proiect al administraţiei locale este construirea unui parc acvatic. Pentru acest proiect, estimat la câteva milioane de euro, Primăria Vulcan s-a asociat cu Consiliul Judeţean Hunedoara, iar fondurile vor veni de la Uniunea Europeană… CONTINUAREA AICI!

Related Posts: