SHARE

tnLăpugiu de Jos… un sat cu o înfăţişare pitorească la marginea judeţului , ce va fi străbătut de viitoarea autostradă – Lugoj. Autostrada le va trece oamenilor prin grădini. Lui Vasile i-au luat un metru pătrat din teren, pentru a-l rezerva viitorului tronson al coridorului paneuorpean sau ceva de genul. Omul nu s-a supărat, mai ales că va primi despăgubiri. Le aşteaptă de aproape doi ani, iar statul se ţine de cuvânt. Scrie cineva: când a zis că ia, a luat; când a zis că dă, a zis. Dar asta e probabil o altă poveste.

Despre Vasile sau Victor (după cum e alintat în comună şi nu în buletin), am scris că e un tip ghinionist. Primeşte doar un leu despăgubiri de la statul român, pentru parcela de pe care va fi expropriat. Un leu, dar şi ăla bun. Dar uite că nu i-au mai venit. Nu are cont omul. Ce să îi faci, degeaba merge el la primărie, că lucrurile nu mai funcţionează aşa de ani buni. Merge la primărie, tot întreabă pe acolo unde îi este leul de la despăgubiri, dar ăia nu îl bagă în seamă.

Vasilee, zic ăia că te ţii de lucruri slabe! Fă-ţi cont la bancă, fă cereri, adu adeverinţe, aşteaptă aprobări, du-te cu certificatul de proprietar, cu actul pe teren, cu măsurătorile, nu te mai scărpina în cap şi o să-ţi primeşti banii din afacerea cu Guvernul. Că dacă au zis că ţi-i dau, păi… au zis.

Related Posts: