SHARE

IMG_0031Azi mi-am făcut timp să merg la poştă după o recomandată. Nu ştiam de la cine am onoarea să o primesc. Nici măcar când am luat plicul nu am ştiut, pentru că pe plic în dreptul expeditorului era un chenar mare negru şi deasupra lui doar un O.P. şi un număr. Am bănuit, ce-i drept… Aşadar, un oficiu poştal mi-a trimis o recomandată. Ce fain. Am deschis totuşi plicul, ca să aflu apoi că “am obligaţia” să plătesc o amendă, pentru că nu am fost în regulă la capitoul rovignetă în februarie 2014. Şi ăştia de la CNADNR o trimit după şase luni.

Întâi m-am gândit ce şmecher, în limbajul hoţesc, e statul. Îmi expediază o anonimă pe care merg la poştă şi o ridic fără să ştiu cine, unde, când a trimis-o. Frumos, nu? Apoi scrie în procesul verbal că am “obligaţia” de plătit o amendă care mi s-a dat în lipsă şi fără martori. Adică nu eram acolo, nici eu nici martorii, dar trebuie să plătesc totuşi. Amenzile astea pentru rovignetă sunt idioate. Eminenţele cenuşii de la CNADNR au făcut practică la Jilava sau pe Târgu Ocna, pentru a învăţa să ne fraierească. Am o părere proastă despre statul ăsta român, care nu ne reprezintă… dar nu mai dezvolt subiectul ;).

Mă întreb doar, de fapt, pentru ce plătim rovigneta? Pentru nişte drumuri din care 90 la sută sunt proaste? Iar restul au fost modernizate la suprapreţ. Pentru nişte autostrăzi care, incredibil pentru o ţară din UE, sunt construite cu viteza melcului turbat? Sunt incredibile lentoarea şi problemele legate de construcţia autostrăzlor din România.

Related Posts: