SHARE

Castelul CorvinilorAm scris despre Castelul Corvinilor şi .

În anul 1990, Hunedoara avea o populaţie de 100.000 de locuitori, iar peste 20.000 de hunedoreni lucrau în siderurgie şi în minele din jurul oraşului. Castelul Corvinilor era la acea vreme înconjurat de zeci de construcţii industriale, iar în ciuda impozanţei lui era neglijat de autorităţi. Treptat, până în anul 2006, exploatările miniere au fost închise, la fel şi cea mai mare parte din secţiile vechiului siderurgic.

Populaţia Hunedoarei s-a redus cu aproape 40.000 de oameni în ultimele două decenii, iar dintre cei rămaşi doar 800 mai lucrează în siderurgie. Municipiul a ajuns într-o situaţie dramatică din punct de vedere economic în ultimii ani, iar în lipsa investiţiilor atrase în Hunedoara, administraţia locală şi-a îndreptat atenţia spre Castelul Corvinilor.

Între timp, în jurul monumentului medieval aproape toate cele câteva zeci de clădiri care compuneau fostul complex siderurgic din Hunedoara au fost demolate, iar terenul pe care au funcţionat a intrat în ecologizare. Continuarea AICI!

Related Posts: