SHARE

devaDe câte ori ajung în Primăria îmi scotocesc buzunarele după mărunţiş. Pe hol sunt două automate de : unul unde poţi cumpăra cu un leu şi celălalt cu 50 de bani. Diferenţă între cafelele fabricate în cele două “tonomate”/”bancomate” nu e mare, aş putea spune că doar paharele sunt diferite. Îţi dai seama de asta înainte să le arunci în coşul de gunoi.

Culmea, am impresia că oamenii preferă automatul unde cafeaua e mai scumpă. Din fericire sau din păcate pentru ei, ăla nu prea funcţionează. În ultimele zile în care am ajuns la primăria din Piaţa Unirii am intrat doar pentru a culege câte o cafea. Am luat cu 50 de bani şi pentru că automatul “de lux” era defect sau în revizie. Aş fi cumpărat şi cafea cu un leu, dar nu a fost să fie. E ciudat cum gândesc uneori eu şi poate şi alţii. În cazul în care cafeaua aia vrac din duty-free-ul primăriei ar fi fost aşezată într-o ceşcuţă deocheată, cu toartă de porţelan, probabil aş fi dat pe ea şi 5 lei într-un birt mai pufos. La câtă cafea proastă bem, în general, cei care consumă această minunată “beutură”, numai ceştile mai fac diferenţa.

Aşadar, cea mai ieftină cafea din judeţ este, probabil, la Primăria Deva, cu 50 de bani paharul. La primăria Hunedoara costă 80 de bani. În muzeul din Deva cred că valorează 70 de bani, dacă nu s-a mai scumpit (recunosc, n-am mai dat pe acolo). Cafeaua la pahar, din holurile instituţiilor publice, costă în general cam un leu. Cât e de bună sau de utilă, e complicat de spus.

Related Posts: