SHARE

Am citit pe pagina de facebook a primăriei că în au mai rămas doar 1265 de şomeri, faţă de 1765 de şomeri câţi erau la un moment dat în 2013. Sună frumos. Asta era şi ideea, să dea bine informaţia. Mie mi-a stârnit interesul, în sensul că m-a făcut să mă gândesc unde au dispărut 500 de şomeri. Ce sumă rotundă… Cred că e dată înadins. Cunosc o mulţime de oameni care nu au loc de muncă şi au nevoie de aşa ceva, însă recunosc, nu ştiu cum se raportează ei la statisticile astea optimiste. Or fi făcând parte din cei 1265?

Statisticile astea nu îşi au rostul. AJOFM e o instituţie ipocrită care numără şomeri şi trimite apoi rapoarte în care arată că rata şomajului a scăzut cu 0,02 la sută, de exemplu (un lucru pozitiv, nu?), bun pentru ca şefii agenţiei de muncă să îşi justifice cumva competenţele. E ca Poliţia care se laudă că a scăzut numărul de accidente, datorită activităţii instituţiei. Niciodată nu am aflat de la cei de la AJOFM sau de la alte instituţii responsabile câţi oameni fără locuri de muncă sunt în Hunedoara.

Lucrurile astea se le putem deduce, însă nu or să bată vreodată cu “statisticile oficiale”. În Hunedoara, un oraş cu 60.000 de locuitori, probabil vreo 15.000 – 20.000 maximum au locuri de muncă. Aşadar, n-are rost să ne lăudăm cu statisticile lui peşte.

Related Posts: