SHARE

Mi s-a părut amuzantă, dar şi interesantă, dezbaterea publică despre hotelul care va fi construit lângă Castelul Corvinilor. Mă refer la cea on-line, pentru că la dezbaterea publică live 🙂 la care ne-a invitat primăria, zic eu, nu cred că vor ajunge prea mulţi hunedoreni. Poate mă înşel, oricum o să aflu peste 5 zile, când va avea loc. Din experienţele mele, la astfel de evenimente nu se înghesuie lumea.

Mi-a plăcut că oamenii au fost receptivi la ştirea că lângă Castelul Corvinilor va fi construit un hotel de lux. Vreau să fac abstracţie de cine va fi propietarul acestuia, pentru că oricum cei mai mulţi dintre hunedorenii care şi-au spus părerea despre viitorul hotel s-au referit la aspectul lui. Unii au sesizat faptul că nu se potriveşte cu imaginea de monument gotic a Castelului Corvinilor, în vecinătatea căruia va fi ridicat. Alţii că nu se potriveşte peisajului. Nu îmi pasă aşa mult cum va arăta hotelul ăla şi ce fac oamenii cu banii lor. Doar nu-i al meu şi probabil nu o să stau vreodată la el.

3

Oricum n-are nicio şansă să eclipseze imaginea castelului. Nu au reuşit să o facă hectarele de clădiri industriale ridicate în jurul lui, unele, cum a fost staţia de funiculare, chiar pe terenul unde va fi ridicat hotelul. Zona aia din jurul castelului nu are nicio treabă cu goticul, era o zonă industrială, care, îmi imaginez eu, a avut şi scopul de a ascunde monumentul istoric. În vremea comunismului, pentru mulţi ani, iarăşi îmi imaginez eu, prea puţini au fost cei care s-au mândrit cu istoria Castelului Corvinilor. Câte cărţi au apărut atunci despre castel? Cum a fost promovat?

Related Posts: